Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 17 de setembre

 

Pla Municipal d'incendis forestals

 

Franja de seguretat en una zona de bosc al terme de Palau

 

El Pla municipal de prevenció d’incendis forestals es va realitzar a l’abril del 2003 i es revisa cada quatre anys. És un document que conté el conjunt de previsions i mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció.

 

Algunes de les mesures dutes a terme per l’Ajuntament per reduir el risc d’incendi són:

- Neteja d’abocadors incontrolats.

- Manteniment de la franja de baixa combustibilitat perimetral a les urbanitzacions.

- Manteniment dels camins de la xarxa bàsica viària.

- Publicació de bans de prevenció d’incendis forestals segons Decret 64/1995, de 7 de març de 1995.

- Posar en coneixement dels propietaris de parcel·les urbanitzables (solars) de la necessitat de mantenir-les netes durant el període de risc d’incendis.

 

Neteja de solars

Tot propietari de solar ha de realitzar un manteniment periòdic del mateix durant tot l’any, augmentant la freqüència de desbrossada durant els mesos de primavera i estiu quan hi ha més creixement de la vegetació, per tal d’evitar la propagació de possibles incendis forestals.

 

De conformitat amb la la Llei d’urbanisme de Catalunya i l’Ordenança municipal de neteja i tancament de solars, els propietaris han de mantenir les condicions de seguretat, salubritat i ornat públic. I inclou l'exigència de desratització, així com el manteniment de la vegetació de la tanca de manera que no impedeixi la circulació dels vianants per la vorera.